Sufleu de conopida cu usturoi si mozzarella
PrinteazaSufleu de conopida cu usturoi si mozzarella din: bacon, ceapa rosie, conopida, ulei, unt, usturoi, faina, lapte, salvie, mozzarella, paine toast.
- 100 g bacon
- 1 ceapa rosie
- 1 conopida medie
- ulei
- sos bechamel:
- 2 linguri unt
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri faina
- 300 ml lapte
- 2 linguri salvie
- 150 g mozzarella
- paine toast
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă slăninuţa tăiată cuburi şi ceapa tăiată felii; se prăjesc 5 min. Se scot apoi din vas cu lingura de spumă.
Se aşază într-o oală bucheţelele de conopidă şi se toarnă 100 ml apă; se acoperă şi se fierbe la foc moale timp de cca 12 min. Se scoate apoi capacul şi se fierbe până se evaporă toată apa.
Intre timp se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul şi se adaugă usturoiul tăiat felii; se prăjeşte 1 min. până ce ustoroiul îşi dezvoltă aroma şi se rumeneşte. Se adaugă făina şi se amestecă cca 1 min.
Se toarnă 1 ceaşcă de lapte şi se amestecă până ce se îngroaşe sosul. Se toarnă restul de lapte şi se presară salvie, sare şi piper. Se dă în clocot, amestecând. Se ia de pe foc şi se înglobează mozzarella.
Se repartizează conopida în 4 forme mici de sufleu şi se toarnă sos Bechamel; se presară ceapă şi slăninuţa. Se coace sufleul la cuptor cca 25 minute.
Pofta buna!