Sufleu de creier cu salata de rosii
PrinteazaSufleu de creier cu salata de rosii din: creier de vita, margarina, ou, faina, lapte, pesmet, otet, rosii, ardei gras.
- 300 g creier de vita
- 1 lingura margarina
- 1 ou
- 1 lingura faina
- 100 ml lapte
- 1 lingura pesmet
- 1/2 lingurita de otet
- salata de rosii si ardei gras
Mod de preparare:
Creierul trebuie să stea 10 minute în apă rece apoi se curăţă bine de pieliţe, cu grijă, să nu se fărâmiţeze.
Se fierbe intr-o cratiţă încăpătoare, în apa cu oţet, aproximativ 20-25 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit după care se taie în bucăţele mărunte. Se amestecă, la cald, laptele, făina şi margarina, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit sosul se amestecă creierul şi gălbenuşul de ou. Separat, se adaugă şi albuşul bătut bine cu telul.
Se ia o formă de chec sau de cozonac, se unge cu margarină, se tapetează cu pesmet, după care se răstoarnă compoziţia rezultată. Se dă la cuptor şi se lasă să se coacă la foc potrivit aproximativ 30 de minute.
Se serveşte fierbinte, cu o salată asortată de roşii şi ardei gras.
Pofta buna!