Sufleu de creier cu sos
PrinteazaSufleu de creier cu sos din: creier, lapte, unt, oua, sare, piper, otet, faina, pesmet.
- 500 g creier
- 1/2 pahar lapte
- 75 g unt (50 g pentru sos şi 25 g pentru uns tava)
- 4 ouă
- sare
- piper
- 1 lingură oţet
- 2 linguri făină
- pesmet
Mod de preparare:
Ţii creierul în apă rece până iese sângele şi rămâne perfect curat. După aceea scoţi pieliţele şi fierbi creierul în apă clocotită cu sare şi oţet. Când este gata, laşi creierul să se răcească.
Prepari un sos alb: pui laptele pe foc şi adaugi untul. Laşi să clocotească şi apoi adaugi toată făina deodată.
Amesteci repede, lei compoziţia de pe foc şi o laşi la răcorit. Când este aproape rece, adaugi gălbenuşurile pe rând şi omogenizezi.
In acest sos încorporezi creierul fiert şi sfărâmat sau tăiat mărunt. Incorporezi cu grijă albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o cratiţă unsă cu restul de unt şi tapetată cu pesmet. Coci sufleul la foc iute circa 20 de minute.
Pofta buna!
Nu-mi place reteta asta