Sufleu de creier
PrinteazaSufleu de creier
- 3 creieri fierti
- 5 ouă
- unt
- sare
- piper
- Pentru sos alb : 1
- 1’/s lingură unt
- 2 linguri făină
- 2 ceşti lapte.
Mod de preparare:
Fierbem jumătate de creier şi, cînd s-a răcit, îl tăiem în cuburi mici. Intr-un vas de sufleu punem jumătate din creierul tăiat în cuburi şi o bucăţică de unt proaspăt şi lăsăm să să înăbusească.
Pregătim un sos alb cu unt, făină si lapte şi îl amestecsm cu restul de creier şi cu gălbenuşurile. Adăugăm albuşul bătut spumă şi turnăm compoziţia în vasul de sufleu, peste creierul înăbuşit.
Presărăm caşcaval sau parmezan şi dăm vasul la cuptor 35-40 minute.
Pofta buna!