Sufleu de dovleac şi cartofi
Printeaza
Ingrediente:
- 1 kg dovleac Hokkaido
- 500 g dovlecei
- 500 g cartofi
- sare
- 150 g şuncă (kaizer afumat)
- 100 g brânză telemea rasă
- 250 ml smântână
- 1 căţel de usturoi
- piper
- nucşoară rasă
- câte 1 linguriţă cimbru, maghiran şi rozmarin, tocate
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleacul în două, îndepărtaţi-i sâmburii, eventual curăţaţi-l de coajă şi tăiaţi-l felii. Spălaţi dovleceii şi cartofii, curăţaţii şi tăiaţi-i rondele subţiri. Opăriţi cartofii şi dovleceii în apă cu sare, apoi lăsaţi-i să se scurgă.
Incingeţi cuptorul la 180°C. Pentru ca şunca să nu se încovoaie prea mult la prăjit, mai întâi opăriţi-o, apoi scurgeţi-o pe un şervet de hârtie.
Prăjiţi 2/3 din şunca afumată într-o tigaie, scurgeţi-o şi tapetaţi cu ea fundul unei forme de sufleu. Aşezaţi apoi legumele feliate. Amestecaţi brânza cu smântână.
Pisaţi usturoiul şi adăugaţi-l în crema de brânză rezultată. Condimentaţi-o apoi cu sare, piper şi nucşoară. Incorporaţi verdeaţa şi turnaţi crema de brânză peste legume. Presăraţi şi restul de şuncă şi coaceţi sufleul circa 30 de minute.
Sufleu de dovleac şi cartofi
Poftă bună!