Sufleu de dovleac şi cartofi

Printeaza

Sufleu de dovleac şi cartofiSufleu de dovleac şi cartofi

 

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac Hokkaido
  • 500 g dovlecei
  • 500 g cartofi
  • sare
  • 150 g şuncă (kaizer afumat)
  • 100 g brânză telemea rasă
  • 250 ml smântâ­nă
  • 1 căţel de usturoi
  • piper
  • nucşoară rasă
  • câte 1 linguriţă cimbru, maghiran şi rozmarin, tocate

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleacul în două, îndepărtaţi-i sâmbu­rii, eventual curăţaţi-l de coa­jă şi tăiaţi-l felii. Spălaţi do­vleceii şi cartofii, curăţaţii şi tăiaţi-i rondele subţiri. Opăriţi cartofii şi dovleceii în apă cu sare, apoi lăsaţi-i să se scur­gă.

Incingeţi cuptorul la 180°C. Pentru ca şunca să nu se încovoaie prea mult la prăjit, mai întâi opări­ţi-o, apoi scurgeţi-o pe un şervet de hârtie.

Prăjiţi 2/3 din şunca afumată într-o tigaie, scurgeţi-o şi tapetaţi cu ea fundul unei forme de sufleu. Aşezaţi apoi legumele feliate. Amestecaţi brânza cu smântână.

Pisaţi usturoiul şi adăugaţi-l în crema de brân­ză rezultată. Condimentaţi-o apoi cu sare, piper şi nucşoară. Incorporaţi verdea­ţa şi turnaţi crema de brânză peste legume. Presăraţi şi restul de şuncă şi coaceţi sufleul circa 30 de minute.

Sufleu de dovleac şi cartofi

Sufleu_de_dovleac_si_cartofi.jpg

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.