Sufleu de fasole verde cu oua
PrinteazaSufleu de fasole verde
- 500 g fasole verde
- 250 ml lapte
- 4 ouă
- 150-200 g telemea
- 4 linguri ulei
- 4 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi, speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, dar ai grijă să amesteci mereu, ca să nu se prindă. îl dai deoparte, îl laşi să se răcească, apoi încorporezi gălbenuşurile pe rând, telemeaua rasă, fasolea fiartă şi scursă şi potriveşti de sare şi piper.
La urmă, adaugi albuşurile bătute spumă, omogenizezi totul şi torni compoziţia într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet sau cu griş. Coci sufleul la foc potrivit 35-40 de minute, cât să se rumenească frumos.
Sufleu de fasole verde
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sufleu de fasole verde