Sufleu de fasole verde cu verdeata
PrinteazaSufleu de fasole verde cu verdeata din: oua, fasole verde, lapte, faina, ulei, branza, marar sau patrunjel.
- 3 ouă crude
- 500 g fasole verde
- 1 cană lapte (1/4 l)
- 2 linguri făină
- ulei sau unt
- 3 linguri brânză rasă
- mărar sau pătrunjel
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă şi se spală, se rupe în bucăţele mici şi se fierbe în apă cu sare. După ce a fiert, fasolea se pune la scurs.
Separat, din făină, ulei şi lapte se pregăteşte un sos alb. Fasolea şi sosul răcite se amestecă bine şi apoi se adaugă, pe rând, gălbenuşurile celor 3 ouă. In final, în amestec se înglobează albuşurile bătute spumă şi verdeaţa tăiată mărunt.
Totul se pune la cuptor într-o tavă încăpătoare, de preferat din sticlă termorezistentă, bine unsă. Peste amestec se presară brânză rasă şi se lasă la cuptor cam 40 de minute.
Ca variantă de pregătire, menţionăm că fasolea verde fiartă poate fi pasată înainte de a fi amestecată cu sosul alb.
De reţinut: Fasolea se pune la fiert în apă fierbinte.
Pofta buna!