Sufleu de fasole verde
PrinteazaSufleu de fasole verde
- 300-400 g fasole
- 2 linguri unt
- 3-4 albuşuri
- 75 g caşcaval (sau parmezan)
Pentru sos :
- 2 linguri făină
- 1 lingură unt
- 1/2 1 lapte
- sare
Mod de preparare:
Luăm fasole verde fideluţă, o curăţăm, o tăiem în romburi mici, o fierbem în apă clocotită cu sare, o strecurăm şi o punem împreună cu untul într-un vas de sticlă rezistent la foc sau de piatră, pe plită. In timp ce fasolea îşi lasă apa, pregăţim un sos alb în care punem două linguri de fasole tocată.
Amestecăm cu lingura. Batem albuşurile şi le amestecăm cu sosul alb, presărăm caşcaval peste fasole, adăugăm compoziţia de sos alb şi presărăm din nou cu caşcaval. Dăm lc cuptor.
Pofta buna!