Sufleu de fasole
PrinteazaSufleu de fasole din: fasole, unt, faina, lapte, svaiter, oua, sare.
- 100 g fasole boabe
- 50 g unt
- 2 linguri rase făină
- o ceaşcă lapte
- 3 linguri şvaiţer ras
- 3 ouă
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea, se scurge bine (este mai bine cânid este fiartă cu o zi mai înainte) şi se pune într-o formă unisă din abundenţă cu unt.
Separat se prepară un sos Bechamel şi se lasă să se îngroaşe bine.
Când sosul se desprinde de pe marginea cratiţeii se ia de pe foc, se lasă să se răcorească apoi se adaugă şvaiţerul şi gălbenuşurile, pe rând, amestecând totul bine.
Se potriveşte de sare şi se adaugă albuşurile bătute spumă.
Compoziţia se toarnă peste fasole, se presară cu şvaiţer ras şi se piune în cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.
Pofta buna!