Sufleu de fenicul

Printeaza

Sufleu de fenicul din: fenicul, praz, masline, ardei, telemea, vin, ulei, usturoi, ghimbir, cascaval, lamaie, sare, piper, sos de rosii.

Ingrediente:Sufleu de fenicul

  • 4 bucăţi de fenicul
  • praz
  • 200 g măsline negre fără sâmburi
  • 4 ardei capia
  • 300 g brânză telemea
  • 250 ml vin alb
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • doi căţei de usturoi
  • pudră de ghimbir
  • 150 g caşcaval
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • sos de roşii

 

Mod de preparare:

Feniculul se spală, se taie în felii şi se pune într-o oală. Se toarnă deasupra un litru de apă, vinul alb, sarea şi piperul. Se fierbe timp de zece minute, se scurge de apă şi se pune într-o strecurătoare.

Un fir de praz se taie în rondele, se căleşte cinci minute în ulei încins şi se pune peste fenicul. Ardeii capia se coc într-o tigaie fără ulei, se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în fâşii sau în cuburi.

Intr-un vas se pun feniculul, prazul, ardeii capia, măslinele, usturoiul pisat. Se adaugă sarea, piperul, brânza rasă şi un sfert de linguriţă de pudră de ghimbir. Se amestecă totul, se toarnă într-o tavă adâncă, în care s-a pus puţin ulei şi se nivelează.

Se introduce în cuptor şi se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu.  Se scoate din cuptor, se pre­sară deasupra caşcaval ras şi se introduce timp de zece minute în cuptorul stins. Se poate servi cald sau rece, cu sos de roşii.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata sufleul de fenicul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.