Sufleu de fussili şi piept de pui

Printeaza

Sufleu de fussili şi piept de puiSufleu de fussili şi piept de pui

Ingrediente:

  • 400 g paste spirallate – fusilli
  • sare

Pentru sos :

  • 300 g piept de pui, prăjit cu o zi înainte
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 3 cepe mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 50 ml Sherry (sau orice vin tare)
  • 150 ml supă de legume
  • 200 ml srmântână
  • un pic de amidon (sau faină cu apă) pen­tru îngroşarea sosului

Suplimentar:

  • 100 g mozzarella rasă

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă suficientă, circa 6 minute, apoi verşi apa şi le pui la scurs. Pieptul de pui îl tai în bucăţi. Speli ardeii iuţi, îi tai pe jumătate, le scoţii seminţele şi partea albă, îi toci mărunt.

Ceapa o cureţi de coajă, o tai în jumătate, apoi în fâşii. Usturoiul îl cureţi de coajă şi îl tai fin. Incingi 1 lingură de ulei într-o tigaie şi căleşti ar­deiul iute cu usturoiul şi ceapa. Adaugi pieptul de pui, îl rumeneşti un pic, apoi torni vinul şi supa de legume.

Fierbi la foc iute cam 2 minute, încorporezi smântână şi condimentezi cu sare şi piper. In cazul în care sosul este prea fluid, pui un pic de amidon (sau făină amestecată cu apă), amesteci şi mai fierbi totul un pic.

Amesteci pastele cu sosul de carne şi brânza rasă, apoi umpli cu ele o formă de copt termorezistentă pe care o dai la cuptor 15-20 minute la 180° C. Aduci la masă sufleul fierbinte.

Sufleu de fussili şi piept de pui

Sufleu_de_fussili_si_piept_de_pui.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.