Sufleu de fussili şi piept de pui
PrinteazaSufleu de fussili şi piept de pui
Ingrediente:
- 400 g paste spirallate – fusilli
- sare
Pentru sos :
- 300 g piept de pui, prăjit cu o zi înainte
- 2 ardei iuţi roşii
- 3 cepe mari
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 50 ml Sherry (sau orice vin tare)
- 150 ml supă de legume
- 200 ml srmântână
- un pic de amidon (sau faină cu apă) pentru îngroşarea sosului
Suplimentar:
- 100 g mozzarella rasă
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă suficientă, circa 6 minute, apoi verşi apa şi le pui la scurs. Pieptul de pui îl tai în bucăţi. Speli ardeii iuţi, îi tai pe jumătate, le scoţii seminţele şi partea albă, îi toci mărunt.
Ceapa o cureţi de coajă, o tai în jumătate, apoi în fâşii. Usturoiul îl cureţi de coajă şi îl tai fin. Incingi 1 lingură de ulei într-o tigaie şi căleşti ardeiul iute cu usturoiul şi ceapa. Adaugi pieptul de pui, îl rumeneşti un pic, apoi torni vinul şi supa de legume.
Fierbi la foc iute cam 2 minute, încorporezi smântână şi condimentezi cu sare şi piper. In cazul în care sosul este prea fluid, pui un pic de amidon (sau făină amestecată cu apă), amesteci şi mai fierbi totul un pic.
Amesteci pastele cu sosul de carne şi brânza rasă, apoi umpli cu ele o formă de copt termorezistentă pe care o dai la cuptor 15-20 minute la 180° C. Aduci la masă sufleul fierbinte.
Sufleu de fussili şi piept de pui
Pofta buna!