Sufleu de gulii cu smantana si cascaval
PrinteazaSufleu de gulii cu smantana si cascaval din: gulii, unt, boia dulce, sare, bacon, smantana, cascaval.
- 6 gulii
- 40 g unt
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- 150 g bacon
- 300 ml smantana dulce grasa
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă gulia şi se îndepărtează părţile lemnoase; se spală şi se taie cuburi. Se încinge untul într-o cratiţă şi se aşază înăuntru cuburile de gulie; se pudrează cu sare şi boia şi se călesc cca 20 min. Se adaugă eventual puţină apă.
Intre timp se taie cuburi baconul şi se adaugă la gulie; se călesc împreună cca 10 min. Se aşază totul într-o formă de sufleu şi se toarnă deasupra smântână; se presară caşcaval. Se coace sufleul cca 20 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se serveşte ca fel principal, eventual însoţit de cartofi.
Sufleu de gulii cu smantana si cascaval
Pofta buna!