Sufleu de iaurt
PrinteazaSufleu de iaurt din: grepfrut, iaurt, frisca, gelatina, zahar.
- 1 grepfrut
- sucul de la 1 portocală
- 130 g iaurt natural
- 100 ml frişcă lichidă
- 12 g gelatină
- 1 lingură zahăr tos
- 1 lingură zahăr vanilat
- 120 ml apă caldă
Mod de preparare:
Inmoi gelatina în apa caldă şi pui amestecul la foc mediu. Amesteci continuu până aduci compoziţia la punctul de fierbere. O iei de pe foc şi o laşi să se răcească.
Descojeşti grepfrutul şi-l tai cubuleţe. Baţi cu mixerul iaurtul cu sucul de portocale şi zahărul tos şi cel vanilat, apoi dai compoziţia la frigider.
Mixezi frişca lichidă până devine cremoasă. Peste amestecul de iaurt tomi gelatina şi amesteci până se omogenizează. Adaugi şi frişca bătută şi încorporezi uşor cu o spatulă.
Pregăteşti 8 forme de brioşe în care pui bucăţele de grepfrut şi torni peste ele crema de iaurt cu frişcă.
Dai formele la frigider o oră.
Pofta buna!