Sufleu de legume cu branză
PrinteazaO reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper.
- amestec de legume (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde)
- 3 cartofi mijlocii
- 2 roşii întregi din bulion
- 30 g brânză sărată de oaie
- 200 g smântână
- 3 ouă
- 2-3 linguri rase de făină
- 3 linguriţe griş
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Dacă foloseşti legume proaspete, le opăreşti mai întâi puţin în apă cu sare, iar dacă legumele sunt congelate, le speli sub un jet de apă şi le laşi la scurs. Fierbi cartofii pe jumătate, îi tai în 4 şi îi adaugi peste legume.
Dai brânza de oaie pe răzătoarea mare sau o sfărâmi cu furculiţa, apoi o amesteci cu smântână şi cu mărarul până se omogenizează. Peste amestec adaugi cele 3 gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare şi le încorporezi şi pe acestea.
Adaugi făină, puţin piper şi griş. Amesteci uşor, apoi adaugi şi legumele. Ungi o tavă termorezistentă cu unt, torni sufleul şi ornezi cu roşii şi morcovi, după plac. Dai la cuptor timp de 20 minute. Poţi consuma acest sufleu ca garnitură sau ca atare.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sufleu de legume cu branza
- sufleu de legume la cuptor
- sufleuri de legume