Sufleu de legume cu chimen
PrinteazaSufleu de legume cu chimen din: mazare, ardei grasi, fenicul, ceapa, usturoi, conopida, cartofi, amidon, telemea, oua, branza de vaci, lapte, unt, oregano, seminte de chimen, pesmet, sare, piper, salata verde.
- 200 g mazăre
- doi ardei graşi
- un fenicul
- o ceapă
- usturoi
- 400 g conopidă
- 3 cartofi
- 30 g amidon
- 300 g telemea
- 5 ouă
- 200 g brânză de vaci
- 400 ml lapte
- 50 g unt
- oregano
- seminţe de chimen
- pesmet
- sare
- piper
- salată verde
Mod de preparare:
Conopida, cartofii curăţaţi de coajă şi mazărea se fierb separat în apă cu sare. Conopida şi cartofii se taie bucăţele şi se pun într-un vas mai mare.
Se lasă să se răcească ingredientele fierte, se adaugă ceapa, feniculul şi doi căţei de usturoi tocat mărunt, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe şi o linguriţă cu oregano.
Amidonul se desface în laptele dulce călduţ şi se toarnă peste ingredientele din vas. Se presară brânza de vaci şi brânza telemea sfărâmată, 10 g seminţe de chimen prăjite un minut într-o tigaie fără ulei, sare şi piper după gust.
Se adaugă ouăle bătute separat, se amestecă totul cu o lingură până se încorporează toate ingredientele apoi se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu 50 g pesmet.
Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute.
Sufleu de legume cu chimen
Pofta buna!