Sufleu de linte cu praz
PrinteazaSufleu de linte cu praz
- 250 g linte
- 500 g praz
- 50 g stafide
- 1 ceapă potrivită
- 1 frunză de dafin
- 2 linguri ulei
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri unt
- 1 vârf cuţit de praf de chili
- 1 lingură vegeta
Mod de preparare:
Lintea înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt, foaia de dafin şi sarea. Se fierb aproximativ 30 de minute. Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă cu lintea fiartă şi cu stafidele.
Totul se condimentează cu praf de chili şi se toarnă într-o formă unsă. Se presară pe deasupra pesmet şi untul tăiat cubuleţe mici, şi se lasă la copt aproximativ 40 de minute. Se ornează eventual cu ceapă verde şi salată.
Poftă bună!