Sufleu de migdale
PrinteazaSufleu de migdale din: oua, zahar, suc de lamaie, migdale, lapte.
- 3 albuşuri
- 90 g zahăr pudră
- o linguriţă suc de lămâie
- 30 g migdale
- o jumătate pachet zahăr vanilat
Pentru sodo de vanilie:
- 3 gălbenuşuri
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 500 ml lapte
- un plic zahăr vanilat (sau un baton de vanilie)
Mod de preparare:
Migdalele se opăresc, se curăţă şi se trec prin maşina de măcinat nuci. Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă sucul de lămâie şi, bătând spuma mereu, se pune zaharul, puţin câte puţin.
Când compoziţia s-a întărit şi a devemit lucioasă, se adaugă migdalele, se amestecă uşor, se toarnă într-o formă de budincă unsă cu unt, şi se coace la bain-marie timp de o oră.
Se serveşte cu şodo de vanilie, care se preppară astfel: se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, se subţiază cu laptele, se pun cam 2 cm din batonul de vanilie.
Castronul cu această compoziţie se pune la bain-marie şi se bate cu telul până se îngroaşă ca o smântână. Se ia de pe foc, se răceşte şi se pune peste budincă chiar când o servim.
Pofta buna!