Sufleu de morcovi cu branza de vaci
PrinteazaSufleu de morcovi cu branza de vaci din: morcovi, branza, ou, unt, lapte, pesmet.
- 150 g morcovi
- 50 g branză de vaci
- 1 ou
- 10 g unt
- 50 ml lapte
- pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii, se spală, se dau pe râzătoare şi se călesc in unt şi puţină apă, pe marginea maşinii. Se sting cu laptele şi se lasă să se înăbuşă pană se înmoaie, fără să scadă prea tare.
Se iau de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se dau prin sită împreună cu branza de vaci. Se amestecă cu gălbenuşul, cu albuşul bătut spumă şi se toarnă în forma unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Se coace la cuptor, în baia de apă, 30-40 de minute, la un foc mai tare.
Pofta buna!