Sufleu de morcovi cu branza si lapte
PrinteazaSufleu de morcovi cu branza si lapte din: morcovi, ouă, unt, brânză dulce de vacă, tablete zaharină, lapte.
Ingrediente:
- 1,2 kg morcovi
- 5 ouă
- 100 g unt
- 200 g brânză dulce de vacă
- 3-4 tablete zaharină
- lapte
Mod de preparare:
Se trec morcovii prin râzătoare şi se pun la fiert înăbuşit, cu apă puţină.
Când sunt gata, se pasează printr-o sită şi li se adaugă amestecul omogen preparat din untul topit, gălbenuşurile, brânza şi tabletele de zaharină, dizolvate anterior în puţin lapte.
Se amestecă uşor şi se adaugă treptat albuşurile bătute spumă separat. Se aşează compoziţia în forma bine unsă şi se fierbe la bain-marie, în cuptor.
Pofta buna!