Sufleu de morcovi cu branza
PrinteazaSufleu de morcovi cu branza din: morcovi, branza, ou, unt, lapte, pesmet.
- 150 g morcovi
- 50 g brânză de vaci
- un ou
- 10 g unt
- 50 ml lapte
- pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii, se spală, se dau prin râzătoare şi se călesc în unt şi puţină apă, pe marginea maşinii. Se sting cu lapte şi se lasă să se înăbuşe până se înmoaie, fără să scadă prea tare.
Se iau de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se dau prin sită împreună cu brânza de vaci. Se amestecă bine cu gălbenuşul, cu albuşul bătut spumă şi se toarnă în formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Se coace în cuptor, la bain-marie, 30-40 de minute, la un foc mai tare.
Pofta buna!