Sufleu de morcovi si branza de vaci

Printeaza

Sufleu de morcovi si branza de vaci

Ingrediente:Sufleu de morcovi si branza de vaci

  • 300 g morcovi
  • 70 g brânză de vaci
  • 60 ml lapte
  • 5 g făină
  • 1/2 ou crud
  • 10 g marga­rină
  • 5 ml ulei
  • 2 g sare

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi îi pui la fiert înăbuşit cu 1 g sare şi uleiul. Intre timp, din lapte, 4 g făină şi 9 g margarină pregăteşti un sos rece în care la final pui şi un sfert de gălbenuş şi un sfert de albuş bătut spumă.

Amesteci uşor. Apoi pregăteşti şi brânza pe care o amesteci cu 1 g sare şi sferturile de albuş şi gălbenuş care ţi-au rămas. Intr-o formă unsă cu restul margarinei şi tapetată cu 1 g de făină vei pune un strat de morcovi, apoi un strat de brânză şi iar morcovi.

Aşezi vasul în altul mai mare, umplut cu apă (bain-marie), acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă circa 30 de minute. Scoţi vasul din apă, îl laşi 10 minute să se răcească şi apoi răstorni sufleul pe o farfurie.

Sufleu de morcovi si branza de vaci

Sufleu de morcovi si branza de vaci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.