Sufleu de morcovi si branza de vaci
PrinteazaSufleu de morcovi si branza de vaci
- 300 g morcovi
- 70 g brânză de vaci
- 60 ml lapte
- 5 g făină
- 1/2 ou crud
- 10 g margarină
- 5 ml ulei
- 2 g sare
Mod de preparare:
Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi îi pui la fiert înăbuşit cu 1 g sare şi uleiul. Intre timp, din lapte, 4 g făină şi 9 g margarină pregăteşti un sos rece în care la final pui şi un sfert de gălbenuş şi un sfert de albuş bătut spumă.
Amesteci uşor. Apoi pregăteşti şi brânza pe care o amesteci cu 1 g sare şi sferturile de albuş şi gălbenuş care ţi-au rămas. Intr-o formă unsă cu restul margarinei şi tapetată cu 1 g de făină vei pune un strat de morcovi, apoi un strat de brânză şi iar morcovi.
Aşezi vasul în altul mai mare, umplut cu apă (bain-marie), acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă circa 30 de minute. Scoţi vasul din apă, îl laşi 10 minute să se răcească şi apoi răstorni sufleul pe o farfurie.
Sufleu de morcovi si branza de vaci
Poftă bună!