Sufleu de morcovi si smantana
PrinteazaSufleu de morcovi si smantana din: morcovi, smantana, unt, oua, zahar, patrunjel, sare.
- 1 kg morcovi
- 100 ml smantana
- 120 g unt
- 2 oua
- 1 lingurita zahar
- 1 leg patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă, se spală şi se taie în rondele nu prea subţiri, care se înăbuşă în 100 g de unt înfierbântat şi puţină apa.
Se stinge cu smântână, se presară sare după preferinţe, apoi se lasă focul mai mic şi se continuă fierberea aproximativ trei sferturi de oră.
Se separă gălbenuşurile de albuşuri, se adaugă mai întâi gălbenuşurile la compoziţie, se mai pune puţină sare dacă este cazul iar la sfârşit se toarnă şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi se dă la cuptor un sfert de oră, la foc iute. Se serveşte sufleul cald, presărând deasupra pătrunjel tocat foarte fin.
Pofta buna!