Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie
PrinteazaO reteta simpla de sufleu de orez cu vanilie si lamaie din: lapte, orez, baton de vanilie, oua, lamaie, unt, zahar, sare si zahar pudra.
- 1 l lapte
- 200 g orez cu bob rotund
- 1 baton de vanilie
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 1 praf de sare
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se toarnă laptele într-o oală şi se adaugă orezul. Se crestează pe lung batonul de vanilie, cu un cuţit ascuţit. Se scoate miezul cu vârful cuţitului; se pune în lapte, cu tot cu păstaia.
Se dă în clocot, se amestecă, apoi se stinge focul, se acoperă oala şi se lasă să se umfle orezul 25 min., până absoarbe tot lichidul.
Se ia capacul şi se îndepărtează batonul de vanilie. Se lasă să se răcească orezul. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală lămâia cu apă fierbinte; coaja se taie fâşii şi se pune deoparte. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi unt moale; se înglobează orezul cu lapte şi 1/2 din cantitatea de coajă de lămâie. Se amestecă bine.
Se bat albuşurile cu sare şi 2 linguri suc de lămâie şi se înglobează în orez. Se aşază într-o formă de sufleu unsă bine cu unt, se nivelează şi se coace 40-50 min. Se scoate, se pudrează cu zahăr şi se serveşte imediat, presărând restul de coajă de lămâie.
Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sufleu de orez