Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie

Printeaza

O reteta simpla de sufleu de orez cu vanilie si lamaie din: lapte, orez, baton de vanilie, oua, lamaie, unt, zahar, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie

  • 1 l lapte
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 1 baton de vanilie
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 80 g unt
  • 70 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se toarnă laptele într-o oală şi se adaugă orezul. Se crestează pe lung batonul de vanilie, cu un cuţit ascuţit. Se scoate miezul cu vârful cuţitului; se pune în lapte, cu tot cu păstaia.

Se dă în clocot, se amestecă, apoi se stinge focul, se acoperă oala şi se lasă să se um­fle orezul 25 min., până absoarbe tot lichidul.

Se ia capacul şi se îndepărtează batonul de va­nilie. Se lasă să se răceas­că orezul. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală lămâia cu apă fierbinte; coaja se taie fâşii şi se pune deoparte. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi unt moale; se înglobează orezul cu lapte şi 1/2 din cantitatea de coajă de lă­mâie. Se amestecă bine.

Se bat albuşurile cu sare şi 2  linguri suc de lămâie şi se înglo­bează în orez. Se aşază într-o for­mă de sufleu unsă bine cu unt, se nivelează şi se coace 40-50 min. Se scoate, se pudrează cu zahăr şi se serveşte imediat, presărând restul de coajă de lămâie.

Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie

Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie

Pofta buna!


 

Incoming search terms:

  • sufleu de orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.