Sufleu de oua
PrinteazaSufleu de oua
- 6 ouă
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 1/2 l lapte
- 2 albuşuri
- sare
- 1 praf de piper
- 1 lingură brânză rasă
Mod de preparare:
Se fierb ouăle jumătate tari şi se aşază într-o farfurie de sticlă rezistentă la foc, unsă cu unt. Se face următorul sos de făină: se prăjeşte uşor o lingură de făină în unt şi se stinge cu lapte fierbinte.
Se amestecă mereu cu lingura, pentru a nu se face cocoloşi. Se pune sare şi un praf de piper şi se lasă să fiarbă încet pe marginea maşinii o jumătate de oră, ca să scadă.
Se amestecă din timp în timp ca să nu se prindă. Când sosul este destul de gros, se amestecă cu două albuşuri bătute spumă, se toarnă peste ouă, se presară cu brânza rasă şi se dă la cuptor la foc potrivit.
Se aşază pe grătar ca să aibă căldură mai mult de sus şi sa nu se întărească ouăle.
Pofta buna!