Sufleu de oua fierte
PrinteazaSufleu de oua fierte din: oua, faina, unt, lapte, ceapa, morcov, cascaval, sare, piper.
- 6 ouă întregi
- o lingură făină
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- o ceapă
- un morcov mic
- 2 albuşuri
- o lingură caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ouăle se fierb cleioase, se curăţă de coajă şi se aşază într-o formă unsă cu unt, fără să se atingă între ele.
Separat se prepară un sos Bechamel. In acest sos se pune ceapa tocată foarte mărunt şi morcovul ras pe râzătoare cu găun mici, lăsându-le să fiarbă împreună aproximativ 30 minute pînă se înmoaie bine ceapa.
Se ia cratiţa de pe foc, se lasă amestecul să se răcorească, se trece printr-o sită, se sărează, se piperează, apoi se adaugă cele două albuşuri bătute spumă.
Compoziţia astfel obţinută se toarnă peste ouă, se presară cu caşcaval ras şi se pune în cuptor, la foc potrivit, să se rumenească uşor.
După aproximativ 15 minute este gata.
Pofta buna!