Sufleu de paine
PrinteazaSufleu de paine din: oua, lapte, franzela, cascaval ras, ulei sau unt, sare.
- 4 ouă crude
- 1 cană lapte (1/4 I)
- 1 franzelă mai veche (dar nu uscată)
- 250 g caşcaval ras (de preferat cât mai uscat, sau parmezan)
- 1 lingură ulei (sau unt)
- sare
Mod de preparare:
Se sparg cele 4 ouă şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Pâinea este tăiată felii şi se pune într-un castron în care s-a turnat în prealabil laptele. Se pune atâta pâine, cât să absoarbă tot laptele, iar pâinea să fie bine înmuiată.
Se pasează apoi pâinea înmuiată, cu furculiţa, până ce se obţine o pastă mai groasă. Se adaugă cele 4 gălbenuşuri şi parmezanul ras şi se amestecă bine până ce compoziţia se omogenizează.
In final, se adaugă spuma obţinută prin bătutul albuşurilor. Totul se toarnă într-o tavă unsă, care se pune la cuptor, la foc potrivit, cam 20-25 de minute. Sufleul se serveşte cald, simplu, sau cu smântână.
Gurmanzii apreciază foarte mult varianta cu smântână, însă aceasta trebuie să fie obligatoriu rece (de la frigider).
Pofta buna!