Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de branză
PrinteazaO reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper, smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor.
- 1/2 l lapte
- 50 g faină albă
- 50 g unt
- 1 trufa neagră
- 4 ouă
- 100 g parmezan ras
- sare şi piper
pentru sosul cremos:
- 200 ml smântână dulce
- 50 g brânză Taleggio
- 20 g unt
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
pentru decor:
- tarhon
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie, adaugă faina şi căleşte-o timp de 5 minute, amestecând continuu, până obţii un rântaş deschis la culoare, după care dă-1 să se răcească. Fierbe laptele şi toarnă-1 peste rântaşul răcit.
Amestecă bine şi adaugă 3 ouă întregi şi 1 gălbenuş, 1 albuş bătut spumă tare, puţină trufă rasă, parmezanul, sare şi piper, după gust. Unge miniformele cu unt şi tapetează-le cu faină; toarnă compoziţia şi dă la cuptor pentru circa 20-25 de minute, la temperatura de 200° C.
Prepară sosul punând la fiert smântână împreună cu brânza Taleggio. Când brânza s-a topit, condimentează cu sare şi piper, după gust; adaugă untul şi amestecă. Sosul trebuie să aibă un aspect lucios.
Pune puţin sos pe fundul unei farfurii, aşază deasupra sufleul scos din formă şi rade peste el restul de trufa. Presară parmezan ras, decorează cu frunze de tarhon şi serveşte.
Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză
Poftă bună!