Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de branză

Printeaza

O reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper, smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor.

Ingrediente:Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de branză

  • 1/2 l lapte
  • 50 g faină albă
  • 50 g unt
  • 1 trufa neagră
  • 4 ouă
  • 100 g parmezan ras
  • sare şi piper

pentru sosul cremos:

  • 200 ml smântână dulce
  • 50 g brânză Taleggio
  • 20 g unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare şi piper

pentru decor:

  • tarhon

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie, adaugă faina şi căleş­te-o timp de 5 minute, amestecând continuu, până obţii un rântaş deschis la culoare, după care dă-1 să se răcească. Fierbe laptele şi toarnă-1 peste rântaşul răcit.

Amestecă bine şi adaugă 3 ouă întregi şi 1 gălbenuş, 1 albuş bătut spumă tare, puţină trufă rasă, parmezanul, sare şi piper, după gust. Unge miniformele cu unt şi tapetează-le cu faină; toarnă compoziţia şi dă la cuptor pentru circa 20-25 de minute, la temperatura de 200° C.

Prepară sosul punând la fiert smântână împreună cu brânza Taleggio. Când brânza s-a topit, condimen­tează cu sare şi piper, după gust; adaugă untul şi amestecă. Sosul trebuie să aibă un aspect lucios.

Pune puţin sos pe fundul unei farfurii, aşază deasupra sufleul scos din formă şi rade peste el restul de trufa. Presară parmezan ras, decorează cu frunze de tarhon şi serveşte.

Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză

Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de branză

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.