Sufleu de paste cu broccoli

Printeaza

O reteta de sufleu de paste cu broccoli din: paste, broccoli, dovlecei, ardei grasi, ceapa, oua, parmezan, sare, piper, busuioc, smantana, iaurt, ulei si unt.

Ingrediente:Sufleu de paste cu broccoli

  • 500 g paste
  • 500 g broccoli
  • doi dovlecei
  • doi ardei graşi
  • o ceapă
  • 4 ouă
  • 200 g parmezan
  • sare, piper
  • busuioc
  • smântână
  • iaurt
  • ulei
  • unt

Preparare:

Pastele se fierb în apă cu sare şi o lingură de ulei, ca să nu se lipească între ele. Când sunt gata, se scot din oală, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se pun într-un castron cu puţină sare. Ardeii graşi şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o tigaie se călesc ceapa şi ardeii. Se scot şi se pun peste dovlecei.

Intr-un vas mai mare se amestecă pastele cu broccoli, dovleceii, ceapa şi ardeii. Se adaugă parmezanul ras, busuioc tocat, sarea şi piperul. Se toarnă deasupra ouăle bătute cu o furculiţă şi se amestecă.

Se unge cratiţă cu unt, se presară pesmet şi se toarnă compoziţia. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu.

Sufleu de paste cu broccoli

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uite cum fac eu sufleu de paste intr-un mod simplu.

    Ingrediente:

    1 punga paste
    1 kg rosii
    2 oua
    500 ml lapte
    100 g cascaval
    1 lingurita ulei
    sare

    Mod de preparare:

    In apa clocotita cu sare se pun la fiert pastele si se lasa 5 minute din momentul in care fierbe apa. Apoi, se scurg.

    Intr-un vas uns cu putin ulei se asaza straturi alternative de paste si felii de rosii. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii.

    Ouale se bat cu un praf de sare si cu laptele si se toarna peste paste. Se presara cascavalul deasupra si se da la cuptor pentru 15 minute.

    Se poate servi atat rece, cat si cald.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.