Sufleu de paste cu carne de pui si smantana
PrinteazaSufleu de paste cu carne de pui si smantana din: piept de pui, sare, piper, ulei, unt, foi de lasagna, pastă de ardei, smântână dulce, oua, smântână fermentată, caşcaval.
Ingrediente:
- 600 g piept de pui (fără oase şi piele)
- sare, piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingură unt
- 12 foi de lasagna
- 400 g pastă de ardei (ajvar)
- 250 ml smântână dulce
- 2 gălbenuşuri
- 100 g smântână fermentată
- 125 g caşcaval
Mod de preparare:
Carnea se taie felii subţiri, care se acoperă cu folie transparentă şi se bat cu ciocănelul de şniţele; se sărează şi se piperează. Se încing într-o tigaie mare uleiul şi untul; se prăjesc feliile de carne 2-3 min. pe fiecare faţă.
Intr-o oală mare se dă în clocot o cantitate mare de apă cu sare. Se aşază înăuntru câte 3-4 foi de lasagna şi se fierb cca 4 minute, astfel încât să nu fie foarte moi, dar să se poată plia. Se scot cu lingura de spumă sau cu o sită, se trec prin jet de apă rece şi se unge fiecare foaie cu ulei, ca să nu se lipească.
Se unge forma de sufleu cu unt sau ulei, apoi cu puţină pastă de ardei. Foile de lasagna se ung cu ajvar pe o parte şi pg alta; se acoperă cu câte o felie de carne şi deasupra se aşază următoarea foaie de lasagna. Acest „pachet” se aşază în forma de sufleu şi se acoperă cu restul de pastă de ardei. Se coace sufleu cca 15 min. în cuptorul încins.
Se bat ouăle cu cele două sortimente de smântână; se adaugă jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi piper. Se toarnă în formă şi se presară restul de caşcaval ras.
Sufleu de paste cu carne de pui si smantana
Pofta buna!