Sufleu de paste cu carne de pui si smantana

Printeaza

Sufleu de paste cu carne de pui si smantana din: piept de pui, sare, piper, ulei, unt, foi de lasagna, pastă de ardei, smântână dulce, oua, smântână fermentată, caşcaval.

Sufleu_de_paste_cu_carne_de_pui_si_smantana

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui (fără oase şi piele)
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură unt
  • 12 foi de lasagna
  • 400 g pastă de ardei (ajvar)
  • 250 ml smântână dulce
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g smântână fermentată
  • 125 g caşcaval

Mod de preparare:

Carnea se taie felii subţiri, care se acoperă cu folie transparentă şi se bat cu ciocănelul de şniţele; se sărează şi se piperează. Se încing într-o tigaie mare uleiul şi untul; se prăjesc feliile de carne 2-3 min. pe fiecare faţă.

Intr-o oală mare se dă în clocot o cantitate mare de apă cu sare. Se aşază înăuntru câte 3-4 foi de lasagna şi se fierb cca 4 minute, astfel încât să nu fie foarte moi, dar să se poată plia. Se scot cu lingura de spumă sau cu o sită, se trec prin jet de apă rece şi se unge fie­care foaie cu ulei, ca să nu se lipească.

Se unge forma de sufleu cu unt sau ulei, apoi cu puţină pastă de ardei. Foi­le de lasagna se ung cu ajvar pe o parte şi pg alta; se acoperă cu câte o felie de carne şi deasupra se aşază următoarea foaie de lasagna. Acest „pachet” se aşază în forma de sufleu şi se acoperă cu restul de pastă de ardei. Se coace sufleu cca 15 min. în cuptorul încins.

Se bat ouăle cu cele două sortimente de smântână; se adaugă jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi piper. Se toarnă în formă şi se presară restul de caşcaval ras.

Sufleu de paste cu carne de pui si smantana

Sufleu_de_paste_cu_carne_de_pui_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.