Sufleu de paste cu sunca de Praga

Printeaza

O reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar.

Ingrediente:Sufleu de paste cu sunca de Praga

  •  350 g macaroane
  • sare
  • 150 g sunca de Praga
  • 100 g branza Emmentaler
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml supa
  • 100 g smantana
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 3 fire cimbru
  • 150 g mazare congelata
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 700 g rosii pasate (conserva)
  • 1 foaie de dafin
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se trec prin jet de apa rece. Se taie cuburi sunca. Se rade branza. Se incinge untul si se presara faina; se caleste. Se toarna laptele, se amesteca bine si se da in clocot.

Se adauga supa si smantana si se mai lasa 5 minute. Se amesteca permanent, la foc mic. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se incinge cuptorul la 200C. Intr-o forma de sufleu se asaza jumatate din cantitatile de paste, sunca si mazare congelata.

Se presara cimbru si se acopera cu jumatate din cantitatea de sos. Se asaza apoi restul de ingrediente in straturi succesive. Se presara branza si se coace la cuptor 25-30 de minute, pana se rumeneste. Pentru sos, se curata si se toaca ceapa si usturoiul.

Se calesc in ulei pana ce devin translucide. Se adauga rosiile si foaia de dafin si se da in clocot; se lasa sa fiarba la foc moale 10-15 minute.Se scoate foaie de dafin.

Se condimenteaza sosul si se serveste langa sufleu.

Sufleu de paste cu sunca de Praga

Sufleu de paste cu sunca de Praga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.