Sufleu de paste si carne
PrinteazaSufleu de paste si carne
- 1 pachet paste făinoase
- 500 g carne tocată
- sare
- piper
- 4 linguri bulion
- 1 morcov
- 5 ouă
- 450 g smântână sau iaurt
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin ulei morcovul tăiat mărunt, carnea tăiată bucăţi, pui sare, piper după gust, le laşi 5 minute, apoi adaugi bulionul, mai laşi pe foc 5-10 minute.
Nu mai adaugi ulei, căci îşi lasă carnea zeamă. Ungi un vas cu ulei şi presari pesmet. Amesteci pastele fierte cu carnea şi pui compoziţia într-un vas uns cu ulei şi tapetat cu pesmet.
Baţi ouăle cu smântână (sau iaurt), un praf de sare, torni amestecul peste compoziţia din tavă şi dai totul la cuptor, la foc potrivit pentru 30 de minute. Acest fel de mâncare e bun cu salată de sfeclă roşie murată, conopidă.
Poftă bună!