Sufleu de peste alb in aburi

Printeaza

Sufleu de peste alb in aburi din: şalău, lapte, ouă, faină, unt.

Sufleu de peste alb in aburi

Ingrediente:

  • 1,5 kg şalău
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 50 g faină
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Se pune la fiert peştele în apă rece. Se lasă apoi să se răcească în propria supă, se curăţă de piele şi de oase şi se trece prin maşina de tocat cu sită deasă.

Făina se diluează în lapte, se adaugă gălbenuşurile, apoi se amestecă bine cu piureul de peşte.

Separat, se bat albuşurile spumă şi se încor­porează în piureul de peşte, prin uşoară amestecare Se pune în forma unsă cu unt şi se fierbe la aburi.

Se serveşte ou unt topit şi deasupra cu o felie de lămâie, cu piure de cartofi sau cartofi natur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.