Sufleu de peste alb in aburi
PrinteazaSufleu de peste alb in aburi din: şalău, lapte, ouă, faină, unt.
Ingrediente:
- 1,5 kg şalău
- 300 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g faină
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se pune la fiert peştele în apă rece. Se lasă apoi să se răcească în propria supă, se curăţă de piele şi de oase şi se trece prin maşina de tocat cu sită deasă.
Făina se diluează în lapte, se adaugă gălbenuşurile, apoi se amestecă bine cu piureul de peşte.
Separat, se bat albuşurile spumă şi se încorporează în piureul de peşte, prin uşoară amestecare Se pune în forma unsă cu unt şi se fierbe la aburi.
Se serveşte ou unt topit şi deasupra cu o felie de lămâie, cu piure de cartofi sau cartofi natur.
Pofta buna!