Sufleu de peste cu branza
PrinteazaSufleu de peste cu branza din: peste, unt, faina, lapte, oua, branza.
- 500 g peşte
- 2 linguri unt
- o lingură de făină
- 125 ml lapte
- 6 ouă
- 25 g brânză rasă
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Se ia orice fel de peşte, se curăţă, se fierbe, i se scot cu grijă oasele şi pielea şi apoi se taie în bucăţele mici. Separat, se rumeneşte uşor o lingură de făină cu o lingură de unt şi se stinge cu o ceaşcă de lapte.
După ce se lasă să dea în câteva clocote, fără să se îngroaşe, se dă de-o parte, se amestecă bine cu peştele, se pun două linguri de unt proaspăt şi se potriveşte de sare.
După ce se răceşte puţin, se adaugă şase gălbenuşuri (care se pun pe rând) şi apoi cele şase albuşuri bătute spumă. Se unge bine cu unt o formă rezistentă la foc.
Se toarnă compoziţia şi se presară brânză rasă. Se dă la cuptor, la foc potrivit, unde se lasă circa 45 de minute. Sufleul trebuie să crească frumos.
Se serveşte în formă, fierbinte, imediat, cu sos rusesc.
Pofta buna!