Sufleu de peşte in stil nordic
PrinteazaSufleu de peşte in stil nordic
- 300 g cartofi
- sare
- 3 cepe
- 3 mere dulci-acrişoare
- 750 g file de peşte alb (de ex. somon)
- 2 linguri unt
- 1 borcan varză murată (425 ml)
- 1 legătură arpagic
- 4 ouă
- 300 g cremă de brânză
Preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute în apă cu sare. Curăţaţi-i şi lăsaţi-i să se răcească. Curăţaţi ceapa. Tăiaţi-o rondele subţiri, la fel şi cartofii. Curăţaţi merele, îndepărta¬ţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi.
Spălaţi peştele, uscaţi-l cu un şervet de bucătărie şi tăiaţi-l bucăţi potrivite. încingeţi untul într-o cratiţă. Căliţi ceapa, amestecând continuu. Scurgeţi varza într-o strecurătoare şi amestecaţi-o cu bucăţile de mere. Incingeţi cuptorul la 200°C.
Intr-o formă de sufleu înaltă, unsă bine cu grăsime, aşezaţi în straturi rondelele de cartofi, varza murată, ceapa şi peştele. Spălaţi arpagicul şi tăiaţi-l rondele. Amestecaţi-l cu ouăle, crema de brânză, sarea şi piperul şi aşezaţi amestecul peste sufleu. Coaceţi-l circa 20 de minute până capătă o culoare galben maronie. Ornati-l cum doriţi.
Sufleu de peşte în stil nordic
Pofta buna!
La reteta asta, eu o sa folosesc salau. Somonul nu e peste alb 🙂