Sufleu de peşte
PrinteazaSufleu de peşte din: fileuri de peste, faina, unt, oua, lapte, nucsoara, sare si piper.
- 500 g fileuri de peste (salau, pangasius etc)
- 4 linguri faina
- 100 g unt
- 2 oua
- 100 ml lapte dulce
- nucsoara rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi peştele în apă cu un praf de sare, strecori zeama, mărunţeşti peştele şi îl laşi să se răcească.
Separat, amesteci făina cu laptele într-un cas-tron, le fierbi pe foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroaşă, lei vasul de pe for şi, după ce se răcoreşte, adaugi peştele tocat, gălbenuşurile, 50 g unt topit, nucşoară rasă, sare şi piper după gust.
La final, încorporezi delicat albuşu¬rile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu restul de unt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 25 de minute. O serveşti imediat.
Sufleu de peşte
Pofta buna!