Sufleu de piersici

Printeaza

Sufleu de piersici din: piersici, vin, apa, unt, zahar, lamaie, albus.

Ingrediente:Sufleu de piersici

  • 1 kg piersici

  • 100 ml vin

  • 100 ml apă

  • 700 g unt

  • 100 g zahăr pudră

  • coajă rasă de la o lămâie

  • 8 albuşuri

Mod de preparare:

Merele, curăţate de coajă şi sâmburi, se taie în felii subţiri, împreună cu zahărul, vinul, apa, untul şi coaja de lămâie se pun la fiert.

Când au fiert, se trec printr-o sită inoxidabilă; cine doreşte mai adaugă zahăr; se amestecă bine până când compoziţia se răceşte.

Intre timp, albuşurile, care au fost bătute spumă tare, se adaugă peste piureul de piersici, amestecând uşor.

Se răstoarnă această compoziţie într-un vas uns cu unt, deasupra se presară zahăr pudră şi se coace până se rume­neşte frumos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.