Sufleu de piersici
PrinteazaSufleu de piersici din: piersici, vin, apa, unt, zahar, lamaie, albus.
1 kg piersici
100 ml vin
100 ml apă
700 g unt
100 g zahăr pudră
coajă rasă de la o lămâie
8 albuşuri
Mod de preparare:
Merele, curăţate de coajă şi sâmburi, se taie în felii subţiri, împreună cu zahărul, vinul, apa, untul şi coaja de lămâie se pun la fiert.
Când au fiert, se trec printr-o sită inoxidabilă; cine doreşte mai adaugă zahăr; se amestecă bine până când compoziţia se răceşte.
Intre timp, albuşurile, care au fost bătute spumă tare, se adaugă peste piureul de piersici, amestecând uşor.
Se răstoarnă această compoziţie într-un vas uns cu unt, deasupra se presară zahăr pudră şi se coace până se rumeneşte frumos.
Pofta buna!