Sufleu de portocale sau de lamaie
PrinteazaSufleu de portocale sau de lamaie din: portocale, unt, faina, zahar, oua, sare, lapte.
2 portocale sau lămâi
30 g unt
30 g făină
90 g zahăr cubic
3 gălbenuşuri
4 albuşuri
un vârf de cuţit sare
300 ml lapte
unt şi zahăr tos pentr uns şi tapetat
Mod de preparare:
Bucăţile de zahăr se freacă pe coaja fructelor, spălate bine şi uscate, în prealabil. Se topesc în jumătate din cantitatea de lapte, înfierbântat într-un vas, eventual de Jena.
Făina se desface cu restul de lapte rece şi se adaugă, puţin câte puţin, în laptele fierbinte. Vasul se lasă pe foc domol, să se îngroaşe compoziţia.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se încorporează gălbenuşurile, unul câte unul, iar la sfârşit, albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu zahăr tos.
Se coace la cuptor 30-35 minute.
Pofta buna!