Sufleu de portocale sau de lamaie

Printeaza

Sufleu de portocale sau de lamaie din: portocale, unt, faina, zahar, oua, sare, lapte.

Ingrediente:Sufleu de portocale sau de lamaie

  • 2 portocale sau lămâi

  • 30 g unt

  • 30 g făină

  • 90 g zahăr cubic

  • 3 gălbenuşuri

  • 4 albuşuri

  • un vârf de cuţit sare

  • 300 ml lapte

  • unt şi zahăr tos pentr uns şi tapetat

Mod de preparare:

Bucăţile de zahăr se freacă pe coaja fructelor, spălate bine şi uscate, în prealabil. Se topesc în jumătate din canti­tatea de lapte, înfierbântat într-un vas, eventual de Jena.

Făina se desface cu restul de lapte rece şi se adaugă, puţin câte puţin, în laptele fierbinte. Vasul se lasă pe foc domol, să se îngroaşe compoziţia.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se încorporează gălbenuşurile, unul câte unul, iar la sfârşit, albu­şurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu zahăr tos.

Se coace la cuptor 30-35 minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.