Sufleu de portocale
PrinteazaSufleu de portocale din: portocale, zahar, nuci, oua, unt, rom.
- 2 portocale
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 30 g unt
- 1 lingură rom
Mod de preparare:
Separi ouăle şi freci bine gălbenuşurile cu zahăr şi cu coajă de portocală rasă. Adaugi nucile, prăjite puţin şi date prin maşina de tocat nuci.
Adaugi, după gust, 1 lingură de rom sau zeamă de lămâie, albuşurile bătute spumă şi, la urmă, portocala curăţată de pieliţe şi tăiata în cuburi mici.
Amesteci compoziţia şi o torni într-o formă unsă cu unt şi presărată cu zahăr tos. Coci sufleul la foc potrivit 20 minute şi îl servesti imediat.
Sufleu de portocale
Pofta buna!