Sufleu de praz cu cascaval
PrinteazaSufleu de praz cu cascaval din: praz, lapte, unt, cascaval, oua, faina, sare, piper.
- 600 g praz
- 300 g lapte
- 125 g unt
- 100 g caşcaval
- 6 ouă
- 100 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se fierbe în apă cu sare. Se scoate şi se pune în strecurătoare pentru a se scurge apa.
Separat se face un sos Bechamel, care se amestecă bine cu bucăţile de praz, sare, piper, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se presară caşcaval ras deasupra şi se dă la cuptor 25 de minute. Se serveşte fierbinte, imediat, cu sos suprem.
Pofta buna!