Sufleu de praz cu emmenthal

Printeaza

Sufleu de praz cu emmenthal din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper.

Ingrediente: Sufleu de praz cu emmenthal

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri unt
  • 2 fire praz, tocat
  • 300ml lapte
  • 25 gr faina
  • 4 oua
  • 75 gr branza emmenthal, rasa
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C.

Ungeti cu unt un vas termorezistent. Incalzti uleiul intr-o tigaie, impreuna cu 1 lingura de unt. Gatiti prazul 4-5 minute. Adaugati laptele, amestecati si gatiti 4-5 minute.

Scurgeti lichidul intr-o cana si prazul intr-o farfurie. Topiti restul de unt, adaugati faina si gatiti 1 minut. Opriti focul si incorporati usor lichidul pastrat. Aduceti din nou la fierbere, si amestecati bine pana se omogenizeaza.

Opriti focul, lasati sa se raceasca usor si incorporati galbenusurile, branza si prazul. Bateti albusurile pana se omogenizeaza, apoi incorporati peste praz.

Transferati in vasul pregastit si dati la cuptor timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.