Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca
PrinteazaSufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt, fulgi de migdale, zahar pudra.
- 800 g prune
- 350 g briose sau felii de cozonac mai vechi
- 150 g frisca
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 75 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 75 g unt
- 50 g fulgi de migdale
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se spala prunele, se lasa sa se scurga, apoi se taie in doua pe lung si se golesc de samburi. Se taie cozonacul felii. Se bate frisca cu ouale, laptele, zaharul tos si zaharul vanilat.
Intr-o forma de sufleu dreptunghiulara (circa 15×25 cm) unsa cu unt se asaza straturi alternative de prune si de felii de cozonac; se toarna deasupra amestecul de lapte si oua si se presara fulgi de unt.
Se coace sufleul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute. Cu circa 10 minute inainte de a fi gata sa presara fulgi de migdale. Se scoate sufleul din cuptor si se pudreaza cu zahar. Se serveste caldut, cu frisca batuta sau sos de vanilie.
Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca
Pofta buna!
Interesant sufleul 🙂