Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca

Printeaza

Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt, fulgi de migdale, zahar pudra.

Ingrediente:Sufleu_de_prune_cu_fulgi_de_migdale_si_frisca

  • 800 g prune
  • 350 g briose sau felii de cozonac mai vechi
  • 150 g frisca
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 75 g unt
  • 50 g fulgi de migdale
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180C. Se spala prunele, se lasa sa se scurga, apoi se taie in doua pe lung si se golesc de samburi. Se taie cozonacul felii. Se bate frisca cu ouale, laptele, zaharul tos si zaharul vanilat.

Intr-o forma de sufleu dreptunghiulara (circa 15×25 cm) unsa cu unt se asaza straturi alternative de prune si de felii de cozonac; se toarna deasupra amestecul de lapte si oua si se presara fulgi de unt.

Se coace sufleul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute. Cu circa 10 minute inainte de a fi gata sa presara fulgi de migdale. Se scoate sufleul din cuptor si se pudreaza cu zahar. Se serveste caldut, cu frisca batuta sau sos de vanilie.

Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca

Sufleu_de_prune_cu_fulgi_de_migdale_si_frisca

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesant sufleul 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.