Sufleu de prune

Printeaza

 Sufleu de pruneSufleu de prune

Ingrediente:

  • 3/2 kg prune
  • 1 fiolă esenţă rom
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare.

Desfaci făina în puţină apă rece, o adaugi în lapte şi laşi compoziţia pe foc 3-4 minute până se îngroaşă, apoi o dai deoparte.

O amesteci apoi cu untul, piureul de prune şi esenţa de rom. Torni compo­ziţia într-o cratiţă unsă cu unt şi o coci 30 de minute, la foc potrivit. Sufleul e mult mai bun rece, după ce l-ai ţinut câteva ore la frigider.

Sufleu de prune

Sufleu de prune

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Un desert savuros!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.