Sufleu de prune
PrinteazaIngrediente:
- 3/2 kg prune
- 1 fiolă esenţă rom
- 200 ml lapte
- 3 linguri miere
- 2 linguri făină
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Speli bine prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare.
Desfaci făina în puţină apă rece, o adaugi în lapte şi laşi compoziţia pe foc 3-4 minute până se îngroaşă, apoi o dai deoparte.
O amesteci apoi cu untul, piureul de prune şi esenţa de rom. Torni compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt şi o coci 30 de minute, la foc potrivit. Sufleul e mult mai bun rece, după ce l-ai ţinut câteva ore la frigider.
Sufleu de prune
Poftă bună!
Un desert savuros!