Sufleu de pui cu dovlecei
PrinteazaSufleu de pui cu dovlecei din: dovlecei, carne de pui, ceapa, usturoi, lapte, oua, branza sau parmezan, faina, cimbru, ulei, sare, piper, nuci, ardei iute, branza cu mucegai.
- doi dovlecei 400 g carne de pui
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 250 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 30 g unt
- 250 g brânză tare sau parmezan
- 100 g făină
- o linguriţă cu cimbru
- 60 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- nuci
- ardei iute
- brânză cu mucegai
Mod de preparare:
Carnea de pui se toacă mărunt sau se macină, se căleşte în uleiul cu sare, piper şi puţin cimbru până devine aurie, apoi se scoate într-o strecurătoare.
Dovleceii se taie în jumătăţi apoi felii potrivit de groase şi se pun într-o cratiţă. Ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pune peste dovlecei.
Se condimentează, se adaugă puţin ulei şi apă cât să le acopere şi se fierb la foc iute până se înmoaie. Se scot cu spumiera într-o strecurătoare, se lasă să se răcească, apoi se pasează.
Se amestecă bine cu usturoiul pisat, carnea de pui răcită, laptele, brânza rasă sau parmezanul şi făina. Se presară sare şi piper, restul de cimbru, se adaugă untul topit şi ouăle mixate separat.
Se amestecă împreună cu o lingură de sus în jos ca să nu se lase compoziţia, se toarnă în forme unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până devin aurii şi compoziţia nu mai curge.
Sufleu de pui cu dovlecei
Pofta buna!