Sufleu de pui cu masline
PrinteazaSufleu de pui cu masline din: oua, faina, unt, piept de pui, lapte, ciuperci, parmezan, rosii, masline, branza de vaci, praf de copt, sare, piper, oregano, pesmet, usturoi, ulei de masline, otet balsamic.
- 7 ouă
- 130 g făină
- 80 g unt
- 400 g piept de pui
- un litru lapte dulce
- 250 g ciuperci
- 100 g parmezan
- 300 g roşii cherry
- 200 g măsline feliate
- 200 g brânză de vaci
- 4 g praf de copt
- sare
- piper
- oregano
- pesmet
- usturoi
- ulei de măsline
- oţet balsamic
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge untul, se adaugă făina, se prăjeşte un minut apoi se adaugă laptele dulce rece, amestecând cu un tel până se dizolvă toate cocoloaşele şi rezultă un sos omogen.
Se adaugă carnea de pui tăiată bucăţele, măslinele şi ciupercile feliate, sare şi piper după gust. Se presară oregano proaspăt tocat, se amestecă şi se lasă să se răcească. Când amestecul este călduţ se adaugă gălbenuşurile, brânza de vaci, parmezanul şi praful de copt, se amestecă apoi se adaugă albuşurile mixate spumă cu puţină sare.
Se amestecă bine cu o lingură de sus în jos ca să nu se lase compoziţia, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-40 de minute.
Sufleu de pui cu masline
Pofta buna!