Sufleu de pui si varză murată
PrinteazaO reteta foarte simpla de sufleu de pui cu sare, piper, boia de ardei dulce, vartofi, varza murata, coacaze, foi de dafin, supa, vin alb, emmentaler si pesmet.
- 400 g file din piept de pui
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 400 g cartofi
- 500 g varza murata
- 4 coacaze
- 2 foi de dafin
- 250 ml supa
- 250 ml vin alb
- 75 g emmentaler ras
- 4 linguri pesmet
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui, uscati-l pe un servet de bucatarie si taiati-l fasii subtiri. Condimentati-l cu sare, piper si boia de ardei. Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i rondele subtiri sau cuburi.
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Eventual scurgeti varza murata. Ungeti cu grasime o forma de sufleu. Asezati acolo varza impreuna cu foile de dafin si coacazele.
Presarati fasiute de carne si cartofi. Amestecati supa si vinul si turnati peste sufleu. Presarati de asemenea, pesmetul si branza emmentaler uniform peste sufleu si coaceti-l circa 30-40 de minute la foc constant. La final lasati-l sa se raceasca putin si serviti.
Poftă bună!