Sufleu de spanac cu cascaval si ou
PrinteazaSufleu de spanac cu cascaval si ou din: spanac, unt, faina, cascaval, oua, smantana, sare.
- 2 kg spanac
- 6 linguri unt
- 1 lingură făină de grâu
- 6 linguri caşcaval ras, uscat
- 5 ouă
- 1 ceaşcă smântână
- sare
Mod de preparare:
Spanacul, bine spălat, se fierbe în apă cu puţină sare. Separat, se topeşte untul într-o cratiţă şi se căleşte făina, până ce devine aurie la culoare.
Se adaugă spanacul şi jumătate din caşcavalul ras, amestecându-se continuu, sărându-se după gust. Se lasă să se răcească puţin, turnându-se mai întâi gălbenuşurile, unul câte unul, şi apoi albuşurile bătute spumă.
Se unge vasul pentru preparat sufleul cu puţin unt şi se toarnă în el compoziţia, presărându-se cu restul de caşcaval.
Se lasă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ trei sferturi de oră.
Se serveşte cald, în forma în care a fost preparat.
Pofta buna!