Sufleu de spanac cu parmezan
PrinteazaSufleu de spanac cu parmezan din: spanac, faina, smantana, parmezan, unt, oua, sare, pesmet.
- 1 kg spanac
- 1 lingură făină
- 1 pahar smîntînă
- 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi)
- 2 linguri unt
- 3 ouă
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu untul, se pune spanacul să se prăjească cîteva minute, se adaugă smîntîna.
Se ia de la foc şi se amestecă bine, adăugînd şi parmezanul sau brînza. Se lasă să se răcească, apoi se pun gălbenuşurile unul cîte unul şi la sfîrşit şi albuşurile bătute spumă.
Se aşază în forma unsă cu unt şi presărată cu pesmet fin. Se pune la cuptor, la foc potrivit să crească frumos.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!