Sufleu de spanac cu smantana

Printeaza

Sufleu de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, oua, smantana, sare.

Ingrediente:Sufleu_de_spanac_cu_smantana

  • 1 kg frunze de spanac
  • 2 linguri cu unt
  • 1 linguriţă cu făină
  • 3 ouă
  • 1 ceșcuţă cu smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Opărește spanacul, curăţat și spălat, în apă cu sare. Când este gata, scurge-l și toacă-l fin. Separat, înfierbântă într-o cratiţă o lingură de unt, rumenește puţin făina, apoi adaugă spanacul, amestecând încontinuu ca să nu se prindă. La final, adaugă treptat smântâna.

Ia de pe foc, iar când s-a răcorit, încorporează gălbenușurile pe rând, apoi albușurile bătute spumă tare. Unge cu unt formele de sufleu, toarnă compoziţia și dă la cuptor, la foc potrivit. Lasa 45 de minute.

Sufleu de spanac cu smantana

Sufleu_de_spanac_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.