Sufleu de spanac cu smantana
PrinteazaSufleu de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, oua, smantana, sare.
- 1 kg frunze de spanac
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriţă cu făină
- 3 ouă
- 1 ceșcuţă cu smântână
- sare
Mod de preparare:
Opărește spanacul, curăţat și spălat, în apă cu sare. Când este gata, scurge-l și toacă-l fin. Separat, înfierbântă într-o cratiţă o lingură de unt, rumenește puţin făina, apoi adaugă spanacul, amestecând încontinuu ca să nu se prindă. La final, adaugă treptat smântâna.
Ia de pe foc, iar când s-a răcorit, încorporează gălbenușurile pe rând, apoi albușurile bătute spumă tare. Unge cu unt formele de sufleu, toarnă compoziţia și dă la cuptor, la foc potrivit. Lasa 45 de minute.
Sufleu de spanac cu smantana
Pofta buna!