Sufleu de spanac si cascaval
PrinteazaSufleu de spanac si cascaval din: spanac, carne tocata, oua, lapte, faina, unt, sare, piper, cascaval, ou.
- 400 g spanac congelat
- 100 g carne tocată
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 1 lingură făină
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 50 g caşcaval
- 1 gălbenuş
- 1 lingură margarină sau unt, pentru formă
Mod de preparare:
Topeşti într-o tigaie 1 lingură de unt şi căleşti spanacul congelat, amestecând până când acesta se decongelează şl scade. După ce spanacul s-a decongelat, adaugi şi carnea tocată şi le căleşti împreună.
Topeşti untul rămas şi presari făina. Amesteci energic şi torni treptat laptele cald. Amesteci în continuare, ca să nu se formeze cocoloaşe, până când obţii un sos alb omogen, pe care îl sărezi şi condimentezi.
Amesteci compoziţia cu spanac, 2 gălbenuşuri, sosul alb şi albuşurile bătute spumă. Pui compoziţia într-un vas de iena uns cu unt, iar deasupra întinzi uniform caşcavalul amestecat cu gălbenuşul.
Introduci vasul într-o cratiţă cu apă fierbinte şi pe amândouă, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!