Sufleu de spanac si cascaval

Printeaza

Sufleu de spanac si cascaval din: spanac, carne tocata, oua, lapte, faina, unt, sare, piper, cascaval, ou.

Ingrediente:Sufleu de spanac si cascaval

  • 400 g spanac congelat
  • 100 g carne tocată
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 50 g caşcaval
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură margarină sau unt, pentru formă

 

 

Mod de preparare:

Topeşti într-o tigaie 1 lingură de unt şi căleşti spanacul congelat, amestecând până când acesta se decongelează şl scade. După ce spanacul s-a decongelat, adaugi şi carnea tocată şi le căleşti împreună.

Topeşti untul rămas şi presari făina. Amesteci energic şi torni treptat laptele cald. Amesteci în continuare, ca să nu se formeze cocoloaşe, până când obţii un sos alb omogen, pe care îl sărezi şi condimentezi.

Amesteci compoziţia cu spanac, 2 gălbenuşuri, sosul alb şi albuşurile bătute spumă. Pui compoziţia într-un vas de iena uns cu unt, iar deasupra întinzi uniform caşcavalul amestecat cu gălbenuşul.

Introduci vasul într-o cratiţă cu apă fierbinte şi pe amândouă, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.