Sufleu de spanac
PrinteazaSufleu de spanac
- 1 kg spanac
- 2 linguri unt
- 1/2 lingură făină
- 1/2 ceaşcă smântână
- 2 linguri brânză rasă
- 3 ouă
- sare
- condimente după gust
Mod de preparare:
Fierbi spanacul şi-l toci mărunt. Intr-o cratiţă pui să se topească o linguriţă de unt, adaugi făina şi o laşi să se rumenească. Pui apoi spanacul, laşi câteva minute pe foc şi adaugi câte puţină smântână, amestecând mereu.
Dai spanacul la o parte de pe foc şi amesteci cu brânza rasă. Potriveşti de sare şi, după gust, de condimente. Când s-a răcit, adaugi pe rând gălbenuşurile şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Ungi bine o formă cu unt şi torni compoziţia. Stropeşti sufleul cu unt, presari brânza rasă şi dai la cuptor. Il vei ţine trei sferturi de oră la foc bun, până creşte frumos.
Poftă bună!